Girişimciler Nereden Maddi Destek Bulabilir?

Devlet kendi işini yapanları destekliyor. Ben de destekliyorum. Tüm dünya destekliyor. Kendi işinizi kurma kararını verdiniz, artık bir girişimcisiniz ya da hali hazırda var olan işletmenizi geliştirmek istiyorsunuz…

Devlet kendi işini yapanları destekliyor. Ben de destekliyorum. Tüm dünya destekliyor. Kendi işinizi kurma kararını verdiniz, artık bir girişimcisiniz ya da hali hazırda var olan işletmenizi geliştirmek istiyorsunuz… Para desteğine ihtiyacınız var. Hangi kurumlardan destek alabilirsiniz?


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB);

Herkes için KOSGEB, girişimcilere 60 saatlik bir eğitim veriyor, sonrasında sunduğunuz proje onaylanırsa 50 bin hibe alıyorsunuz (Bu efsane değil, yönetimle sürekli görüşüyorum). Ayrıca destek kredisi de veriyorlar. Daha fazla bilgi için: Çağrı merkezi 444 1 567

www.kosgeb.gov.tr

KOBİ AŞ; İşletmen var ve büyütmek için fırsat arıyorsan

Kurumsal yatırımcılar, 5-6 yıl içerisinde yatırımının geri döneceğine inandıkları girişimcilerin şirketlerine maksimum yüzde 49 oranında ortak olarak yatırım yapıyorlar.  Bunun için yatırım yapacakları şirketin Sanayi Bakanlığı’nca yayınlanan son tebliğe uygun olması, farklılık yaratması, gelişime uygun, yeni ürün/hizmet portföyü sunuyor olması özelliklerini arıyorlar.

Daha fazla bilgi için: www.kobias.com.tr

KGF (Kredi Garanti Fonu); Kendi alanında fark yaratanlar için

Yatırımcılar, iyi iş fikirlerinin önündeki finansman sorunu engelini aşmaları için başarı vaat eden genç, yaratıcı girişimlere ve küçük/orta ölçekli işletmelere destek veriyorlar. Kredi Garanti Fonu teminatına başvuruyorsunuz, dosyanız KGF’na gönderiliyor, uygun bulunursa finans talebinize kefil oluyorlar.

Daha fazla bilgi için: www.kgf.com.tr


Mikro Kredi; Ev kadınları için

Kendi işini kurmak isteyen, dar gelirli, bankadan kredi alamayan kadınlara, ipoteksiz, kefilsiz, teminatsız küçük sermaye desteği sağlayan işletme. Kendiniz gibi girişimci ruha sahip dört kadını yanınıza alın, başvurunuzu yapın. Daha fazla bilgi için:  

www.kedv.og.tr 
www.tegmp.net

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV); Teknoloji alanında fark yaratanlar için

Başlangıç ve büyüme aşamasındaki teknoloji firmalarına yatırım yapan bağımsız bir Girişim Sermayesi Fonu yöneticisi. Amacı, yaratıcı, benzersiz fikirleri ve vizyonu olan yetenekli girişimcilere yatırım yapmak.

Daha fazla bilgi için: www.ttgv.org.tr

İşkur; Uzmanlığı olmayanlar için

Girişimcilere mesleki eğitim veriyor. Kursiyerlere bu eğitimlerde zorluklarla nasıl mücadele edeceklerini, hangi riskler karşısında nasıl bir yol izleyeceklerini öğretiyorlar. Türkiye İş Kurumu da, kursların sonunda katılımcılara sertifika veriyor.

Daha fazla bilgi için: www.iskur.gov.tr

Girişim Fabrikası; Fikri olan ve girişimci olmak isteyen herkes için

İş, fikir ve teknolojilerin ticarileşmesini hızlandırmak için kurulmuş bir destek merkezi.

Daha fazla bilgi için: www.girisimfabrikasi.com

Etohum; İnternet, oyun, yazılım, mobil ortamlarda iş fikri / bilgisi olan girişimciler için

Yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen şirketleri, yatırım- cıları ve profesyonelleri bir araya getiriyor. Sizin fikrinizle değil, girişimcilik potansiyelinizle ilgileniyorlar.

Daha fazla bilgi için:  www.etohum.com


Endeavor Melek Yatırımcı Ağı; Yeni bir başarı öyküsünün kahramanı olmak için yolan çıkan etkin girişimciler için

Seçtiği girişimcilere destek oluyor, önlerini açıyor. Örneğin Endeavor, 2010 yılında katıldığım, ABD Başkanı Obama’nın davetiyle düzenlenen Beyaz Saray Zirvesi’ne 3 başarılı girişimcisini gönderdi. Daha fazla bilgi için:  www.endeavor.org.tr

MIT Enterprise Forum; Girişimcilikle ilgilenen herkes için

Girişimcinin içindeki tutku ve yaratıcılığı desteklemeye ve hayallerini gerçekleştirmeye odaklı. Kazanana 50 bin dolar kazandıran bir yarışmaları var. Bu sene 3.000 kişi başvurmuş! Girişimcilikle ilgilenen herkese açık.

Daha fazla bilgi için:  www.mitefturkey.org 

İTÜ Tekno Arıkent; Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik altyapı gelişimine ihtiyaç duyan girişimciler için

Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik merkez, “bilginin işletmeye dönmesi”ne destek olmayı amaçlıyor.

Daha fazla bilgi için: www.ariteknokent.com.tr

Labx ; İş fikri olup, sermaye desteğine ihtiyacı olan girişimciler için İş fikirlerini, melek yatırımcılar aracılığıyla şirketleştirmeyi ve devam eden projeleri geliştirmeyi amaç edinmiş bir melek yatırımcı ağı.

Daha fazla bilgi için: www.lab-x.org

Melek Yatırımcılar Derneği; İş fikirleri ve projeleri için melek yatırımcı arayanlar için

İş fikri olan ancak yeterli sermayesi olmayan girişimcileri, yerli ve yabancı finansman kaynaklarına rahatlıkla ulaşacak ve kendisine ortak bulabilecekleri ‘Ortaklık Kültürü’ ile tanıştırıyor. Yani, yatırımcılarla iş fikirlerini buluşturuyor.

Daha fazla bilgi için: www.melekyatirimcilardernegi.org

Inventram; İnovatif fikirleri olup, finans ve yönetim desteği arayanlar için

Teknoloji yatırım şirketi. Fikri Mülkiyet Hakları yönetimi, yatırımı ve ticareti konularında ihtiyacınız olan desteği sunuyor.

Daha fazla bilgi için: www.inventram.com

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu; İş fikirlerini kuruluşlarla birleştirmek isteyen ve akademik danışmanlık hizmeti ihtiyacı olanlar için

Öğrencilerin projelerini hayata geçirmesi için “iş fikri” yarışmaları düzenliyor ve bu öğrencilere elinden gelen desteği veriyor.

Daha fazla bilgi için: www.odtuggt.org

Inovent;  Şirketini geliştirmek isteyenler için Türkiye’nin ilk teknolojiyi ticarileştirme ve transfer şirketi. Beğendigi teknoloji projelerine ofis desteği de sağlıyor.

Daha fazla bilgi için: www.inovent.com.tr

Galata İş Melekleri; melek yatırımcılarla bir araya gelmek isteyen arzulu girişimciler için

Melek yatırımcılar ile arzulu girişimcileri bir araya getirerek yatırım olanakları ve ‘start-up’larla (yeni kurulan işler) ilgili fikir alışverişi yapmalarını sağlayan bir platform.

Daha fazla bilgi için: www.galatabusinessangels.com

İstanbul Startup Labs; Fikrine güvenen girişimciler için dünyanın dört bir yanında düzenlenen bir girişimcilik yarışması.  Startup Labs, girişimcileri 3 hafta içinde işlerini kurup büyütmeleri yönünde teşvik ederken, onları uluslararası yatırımcılarla da buluşturuyor.

www.istanbulstartupangels.com/

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması; Girişimci ruhunu ortaya koymak isteyen kadınlar için

KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) kadınlarımızın “girişimci ruhunu” ortaya çıkartarak, Türkiye’deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelerin seviyesine yükselmesi amacıyla bu yarışmayı düzenliyor.

Daha fazla bilgi için: www.kadingirisimciyarismasi.com


Enkuba; Projesi olup, geliştirmek için destek arayan girişimciler için

Yenilikçi girişimcilerin mobil ve internet şirketleri yaratmalarını hızlandırıyor. Ofis alanı, danışmanlık, sermaye kaynağı ve iletişim ağı sağlıyor.

Daha fazla bilgi için: http://enkuba.paralaus.com/

Viveka; Web ve mobil fikirlerini gerçekleştirmek isteyen girişimciler için Teknoloji fikri olup gerçekleştirmek isteyen girişimcilere zaman, maddi kaynak ve bilgi desteği veren bir merkez.

Daha fazla bilgi için: www.viveka.com.tr

Bunlara ek olarak melek yatırımcılarla ilgili haberimizden, girişiminiz için başvurabileceğiniz yeni isim ve kurumlar da bulabilirsiniz. Melek yatırımcı haberi için tıklayın...


Girişimcilere destek veren bankaları da araştırın.


Yatırımcının Karşısına Çıkarken Dikkat Edilecekler;


Basit olun: Ailenizle yemek masasında paylaşabileceğiniz bir netlik ve anlaşılırlıkta hazırlanın.

Pratik olun: Planınız kitap gibi olmasın, günlük hayattaki uygulamada işin olurunu kanıtlayın.

Samimi olun: Unutmayın, kaslar ve gözler yalan söylemiyor.

Sunuma iyi hazırlanın: Sunumu anne, baba, arkadaşlarınıza ve aynalara defalarca yapın.

Şeytanın avukatlarıyla görüşün: Çevrenizdeki aklına güvendiğiniz, tecrübeli insanlar fikriniz ve planınızla ilgili sizi yerden yere vursunlar. Sormadıkları soru kalmasın.

Özgüveninizi belli edin: Sunum sırasındaki oturuşunuz, duruşunuz, cevap vermenizden konuya ne kadar hâkim olduğunuz anlaşılsın.

İnanç: Kendi planınıza siz koşulsuz inanmıyorsanız, karşıdaki para verecek kişi niye inansın?



Sağlık, sevgi ve para ile kalın!

Monay mobil uygulamasını indirerek finansal farkındalığınızı geliştirme yolculuğunuzda kendinize yol arkadaşı edinebilirsiniz. Monay içerisinde barındırdığı yapay zekası ve "Para biriktirme", "Harcama zaaflarınızı kontrol etme", "Yatırım yapma" gibi konularda sohbet tabanlı, etkileşimli yolculukları ile seni bilinçlendirir. Ön ödemeli Monay Kart'ın nakit iade (cashback) özelliğiyle harcarken kazanabilirsiniz.

Monay Uygulamasını Ücretsiz Olarak İndirmek İçin Tıklayın

Yorumlar
Kalan Karakter 800
TAYLAN ÖKSÜZ
terlik fabrikası kurmak istiyorum, yardımınız için teşekkür ederim