Projenizin Hayata Geçmesini Hızlandıracak 10 ipucu

Herkesin bir fikri, hayali, yapmak istedikleri ve ulaşmak istediği bir hedef var. Kimi daha başlamadan fikir aşamasında eleniyor kimi yolda yoruluyor. Bu yol çakıllı, bu yol çok dikenli. Azim ve gayret gerekli.

Eğer hayata geçirmek istediğiniz bir projeniz var ise tebrikler siz de bir ‘Startup’sınız.

1.Sadece Başlayın

Sizinle kuracağınız şirket arasında sizden başka hiçbir engel yok. Sadece başlayın. Eyleme geçmeden neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemezsiniz.

2.Herhangi Bir şey Satın

Dünyanın en iyi girişimcileri aslında pek de yeni şeyler satmıyor. Howard Schultz kahve, Warren Buffet başkalarının hisse senedini satıyor. Siz de bir şeyler satıp alma konusunda tecrübe edinmeye bir an önce başlayın.

3.Birisinden Tavsiye İsteyin sonra kendisinden yapmasını isteyin.

İş kurarken asla bütün cevaplara sahip olamazsınız. Ortaklık kurmak istediğiniz de bir avukata danışın ve sonra bunu sizin için yapmasını isteyin. Ödemeyi hisse senedi veya ortaklık vererek yapabilirsiniz. İnsanların sizin için çalışmasını sağlayın

4.Uzaktan Çalışacak Ekip Üyelerini Değerlendirin

En iyi ve uygun yetenekleri istiyorsanız bu hemen yan kapınızda olmayabilir. Uzaktan çalışabilecek potansiyel ekip üyelerini de değerlendirin.

5.Kontratlı Çalışanlar Alın

İşveren olmak beraberinde pek çok yük getirir. Hatta projenin gelişimini bile engelleyebilir. Sürekli çalışan alacağınıza belirli kontrat aralıklarıyla çalışan almak daha karlı olabilir.

6.Ortak Bulun

İş kurmak sadece çok çalışmak ve tutku değil, ayrıca ortağının yetenekleri de çok önemli. Doğru bir hiyerarşi ile birden fazla ortak bile olunabilir.

7.Seni Limitlere Zorlayan İnsanlarla Çalış

Apple’ın en değerli markalardan olmasının bir tanesi Steve Jobs’un insanları kapasitelerinin üzerine zorlamasıydı. Steve Jobs agresif ve kaba olabilirdi fakat insanlardan en iyi verimi almayı beceriyordu. Steve Jobs’un dediğine göre: “onlardan en iyiyi almayı bekleyerek en iyilerini vermelerini sağlayabilirsin”

8.Paraya Odaklanma

Paranın nereden geleceğine asla odaklanmayın. İyi bir ürün her zaman para bulabilir. Sadece paraya odaklanmak sizi iş planınızdan uzaklaştırabilir.

9.Pazarlamaya Zaman ve Para Harcayın

Pazarlama işiniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri. Ürününüzü pazarladığınız zaman bunu alıcıların beğenisine sunuyorsunuz. Pazarlama asla zaman kaybı değildir. Yapılabilecek en iyi erken yatırımlardan birisi.

10.Potansiyel Müşterilerinizle Konuşun

İş planınız sadece sizin kafanızdakiler değil aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin sizin hakkında düşündükleri ile alakalı. Bu insanlar senin ürününü alacaksa onların fikirlerini dinlemelisin. Müşterilerini ne kadar hızlı tanırsan o kadar başarılı olursun.

Sonuç

Startup projeleri bir yarıştır, bu yüzden hızlı başlamak çok önemli. İş planını başlatmak en önemli şey.

Yorumlar
Kalan Karakter 800